Induktionsvärmare

Snabb värme med induktionsvärmare

Induktionsvärmare är ett lätthanterligt verktyg som används bland annat för att lossa på skruvar och muttrar som antingen rostat fast eller helt enkelt sitter väldigt väl åtdragna. När du använder en induktionsvärmare sker en uppvärmning av metallen med hjälp av virvelströmmar som i sin tur uppstår när verktyget förses med växelström. Fördelen med att använda induktionsvärme är att du på ett snabbt och effektivt sätt har möjlighet att t ex demontera fastrostade bultar och det blir också lättare för dig att montera av kullager, lossa till exempel hjulbultar och stötdämparfästen och mycket mer. Vi har flera typer av induktionsvärmare som har kapacitet att värma upp stål till 600 grader inom loppet av en minut.

Jobba säkert i farliga miljöer

Många verktyg kan av säkerhetsskäl inte användas inom områden som anses brandfarliga. Induktionsvärmare från BM Svets uppfyller alla de säkerhetskrav som innebär att de kan användas på ledningar som innehåller bränsle och hydraulik. Tveka inte att diskutera eventuella frågor och funderingar som du har kring uppvärmning av bultar eller demontering av kullager. Vi vill att vårt kunnande och våra samlade erfarenheter inom svetsbranschen ska komma dig som kund till nytta.

Hör av dig, så hjälper vi till på bästa sätt!

Iductor

Mer info, köp den här.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår